Euroopa Regionaalarengu Fond toetab 15 000 euroga projekti “Näojoogat tutvustav veebileht koos koolitustele registreerimise ning veebikoolitusplatvormi loomine koos veebikoolitusprogrammi väljatöötamisega”.

“Ma tunnen ennast värskemana, tõstetumana ja naiselikumana…”

Olin näojoogast varasemalt kuulnud siit-sealt ja olin selle enda pähe salvestanud variandina, et seda asja tasub uurida, mis see täpselt on ja kas see on tulemuslik. Kuna töötan ise samuti inimestega, siis märkan vananemisprotsesse ilmselt keskmisest rohkem. Kuigi ma ei tahaks sõna “vananemine” siinkohal liialt üle tähtsustada. Kuigi jah, enda puhul hakkasin 40datesse jõudes märkama siiski muutusi. Ning sealt tekkis huvi, mis ma ise selleks teha saan?
Olgu siinkohal öeldud, et kui avastasin näojooga, siis minu eesmärk ei olnud soov vabaneda kortsudest, vaid “peatada” lihaste lõtvumine ja allavaje. Ning mõtestasin asja enda jaoks nii, et kui ma ei saa vananemisprotsessi tagasi pöörata, siis vähim peaks olema selle “peatamine”! Õigem oleks öelda, et selle aeglustamine. Ja nüüd, peale kaheksa kuulist praktiseerimist on esimesed tulemused näha, minu lõuajoon on sirgem. Hurraa! Ja tegelikult, mis peamine, see enesetunne, pärast harjutusi ja massaaže, see üleüldine heaolu tunne on saanud mulle põhiväärtuseks. Ma tunnen ennast värskemana, tõstetumana ja naiselikumana.
Nelja nädalase väljakutse kursuse pakkus mulle kõikvõimas FB (sest tema teab ju täpselt, mis meile vajalik on 😊), millega liitusin 2023. aasta novembris. Teadsin, et sel korral ei saa ma seda 100% kaasa teha, küll aga võtsin eesmärgiks see hiljem iseseisvalt läbida. Sealt sain pisiku sisse! Igapäevane praktika sai alguse 2023. aasta mais, mis nüüd on jätkunud 8 kuud. Liitusin ka Näojooga + online programmiga, mis oli minu teekonnale väga suureks abimeheks. Harjutasin justkui Marioniga iga päev koos. Tegin ringiratast programmi ikka ja jälle läbi, mis andis hea tugeva tunde, et asi saab selgeks. Minu harjumus juurdus umbes kolme kuuga. Ei usu ma nendesse lubadustesse, et harjumus tekib 21 või 28 päevaga. Ei teki, selleks läheb ikka rohkem aega! Lisaks taipasin ühel hetkel, kui oluline on märgata oma harjumusi, teha lõdvestusi ja massaaži, lihtsalt harjutustest ei ole kasu, see on kompleks treening, nii nagu kehalegi! Ja lõpuks, kui tundsin, et asi on juba täitsa käpas, sain aru, et vahepeal peab tegema ka iseseisvalt, et mitte muutuda laisaks ja liiga automaatseks!
Soovitan kõigile, kes Näojooga + programmiga liituvad, kuulake korduvalt iga nädalasi tutvustusi vastava näopiirkonna kohta läbi, sest see tuletab meelde ja talletab vajalikud olulised tähelepanekud. Lisaks soovitan kasutada Marioni abi, mida ta ikka ja jälle lahkesti pakub, et on valmis alati aitama ja toetama, mis iganes küsimus tekib! Mina seda võimalust kasutasin ja sellest oli palju abi. Küsimused hakkavad millalgi niikuinii tekkima. Võibolla mitte kohe, sest alguses ei oskagi ehk küsida, aga hiljem, kui oled juba aru hakanud saama millega ikkagi lõpuks tegu on! Kasutage seda väärtust, sest kontakt oma õpetajaga on oluline! Nii nagu ütles mulle kunagi minu inglise keele eraõpetaja: “Õpetaja ja õpilase sobivus on ülioluline, kui seda ei ole, siis tulemusi ei tule!” Mina arvan, et mina olen oma õpetaja leidnud! Mulle meeldib, et Marion on põhjalik, ei vasta su küsimustele uisapäisa. Kui ta ka kõigele vastust ei tea, siis uurib ja annab vastuse hiljem. Minu jaoks on oluline, et tal on professionaalne taust, ta on õppinud näojoogat põhjalikult, läbinud professionaalsed kursused ja on sertifitseeritud. Aitäh, et oled minu elus ning aitad mul saavutada ühist eesmärki!
Kui esitada küsimus, kas harjutused näole on tõhusad või mitte, kas need toimivad või mitte, siis julgen öelda, et on ja toimivad! Aga kiirlahendust siin ei ole, rutiin tuleb juurutada ja praktiseerida pea igapäevaselt. Aga oma kogemusest võin öelda, et see rutiin ja vajadus justkui millegi mõnusa järgi tekib üsna kiiresti, sest tunne, et midagi su näolihastega toimub on aimatav kohe ja lisaks teed sa seda kõike ise! Super hea tunne, vereringluse kiirenemine, nahk nagu suriseb ja mis mulle eriti meeldib on tõstetud tunne! Lisaks, selline enese näo ja kaela eest hoolitsemine on ju nii loogiline. Kui ma usun kehatreeningusse, siis miks ma ei peaks uskuma näotreeningusse!? Kui mõelda, kas mul ikka jagub selleks aega, siis kiirematel päevadel olen integreerinud harjutusi oma päeva sisse nii, et teen harjutusi nii dushi all, last magama pannes(lamades selili, pilk suunatud lakke) ning autos sõites kõrvalistujana. Eelduseks muidugi see, et harjutused on enne peegli ees korralikult selgeks õpitud. Nii et sel korral võin endale tõesti öelda, et vabandusi ma enam ei leidnud, et aega ei leia :)!
Mõnus, tõesti mõnus…
Küllikki Pert
Vaata siit, milliseid suurepärased tulemused on Küllikki saavutanud vaid 8 kuuga. 

Related Posts