Euroopa Regionaalarengu Fond toetab 15 000 euroga projekti “Näojoogat tutvustav veebileht koos koolitustele registreerimise ning veebikoolitusplatvormi loomine koos veebikoolitusprogrammi väljatöötamisega”.

Näojooga – millest ja kuidas alustada?

Pole kahtlust, et kui me teeme midagi hästi ja õigesti, kaasneb sellega positiivne energia ja võrreldav tulemus. Me oleme kõik erinevad ja sama erinev võib olla iga ühe õige tee millegi saavutamiseks.

Kui aga rääkida näojoogast, siis on mõned olulised asjad, mida tasub teha kindlal viisil, et Sinu praktika ei oleks ajaraisk vaid tooks Sulle maksimaalset kasu.

Esiteks, näojooga on nii palju enamat kui lihtsalt näolihaste harjutused. Miks mitte näha näojooga praktiseerimist oma elustiili osana. Lisaks harjutuste regulaarsele sooritamisele ühendab näojooga meie mõtteviisi, harjumused, teadlikkuse, rühi, toitumise, nahahoolduse, liikumise, enesearmastuse, minapildi ja enesehoolitsuse. Kõik need kokku loovad tervikliku ja mitmekülgse rutiini.

Näolihaste harjutused

Ehkki näojooga harjutused võivad tunduda lihtsamast lihtsamad, kuid on üsna reaalne, et omal käel võid neid siiski teha vähemalt osaliselt valesti. Valel viisil praktiseerimine võib aga anda soovitule hoopis vastupidise tulemuse – sinu näonaha seisund võib halveneda tarbetute lisa joonte ja kortsude näol. Sellest teadmisest ei tasu aga sugugi ehmuda, vaid pigem annab see Sulle võimaluse rakendada teadlikult õigeid tehnikaid. 

Just seepärast algab näojooga õige praktiseerimine professionaalsest juhendajast ja programmist. Harjutused – iga harjutus eeldab õigete võtete kasutamist, mida sa ei pruugi ise teada ja harjutuste tegemise juures märgata. Hea juhendaja õpetab sulle näojooga harjutusi korrektselt sooritama. Iseseisval praktiseerimisel tee alustuseks harjutusi kindlasti peegli ees vähemalt seni kui sul on tekkinud lihastunnetus ja oled kindel sooritamise õigsuses. Lihtsalt alati ei pruugi see, mida ja kuidas sa arvad, et teed ja kuidas sa päriselt teed, olla üks ühele sama. Just sel põhjusel on peegli kasutamine siin suureks abiks.

Face Yoga Method näojooga meetodi teised tehnikad

Lisaks harjutustele on veel mõned tehnikad, mida võiksid soovida oma näojooga praktikasse lisada. Teadlik hingamine, õige kehahoid ja lõdvestus on näojooga tulemuslikul praktiseerimisel olulised komponendid.

Õige rüht on tulemusliku näojooga praktika A ja O. See loob aluse Sinu näole. Toetades oma selgroolülisid, toetad ka oma nägu ning see on suur edasisamm suurepäraste tulemuste poole.

Õige hingamine õpetab Sind ja sinu keha lõõgastuma ning toimib sambana kõikides tegevustes. Hapniku küllus ja lõdvestus sügavast hingamisest on sinu praktika jaoks väga oluline, et sa ei tekitaks alateadlikult pingeid, vaid kogu keha jääks pehmeks, toetades Sinu nägu ja keha üldiselt.

Näojooga praktika ülim eesmärk on, et Sa tunneksid end oma nahas suurepäraselt olenemata vanusest. See on lihtne ja lõbus ning avaldab positiivset mõju kogu sinu kehale ja enesetundele. Sinu vabadus näojoogat praktiseerida loominguliselt ja leida just see õige tee sinu jaoks, lisab kogu protsessile väärtust ning omanäolisust.

Lihtsalt astu esimene samm.

Et sinu pähe ei tekiks kahtlusi, kas sa teed näojooga harjutusi õigesti või kuidas need ikka täpsemalt mõjuvad, leia endale professionaalne näojooga treener, kes sind kõnetab ja keda usaldad ning anna endale võimalus õppida näojoogat praktiseerima teadlikult ja oskuslikult. Ikka Sinu enda ilu ja heaolu jaoks!