Euroopa Regionaalarengu Fond toetab 15 000 euroga projekti “Näojoogat tutvustav veebileht koos koolitustele registreerimise ning veebikoolitusplatvormi loomine koos veebikoolitusprogrammi väljatöötamisega”.

Näojooga praktiseerimine aitab mul end oma nahas suurepäraselt tunda.

Hoolimata sellest et meie naha vananemisprotsessid saavad alguse juba kahekümnendate eluaastate keskel jõuab see teadmine meieni enamasti alles koos muutustega, mida me enda näo märkama hakkame. Olgu nendeks peened jooned silma välisnurkades, meie näoilmet tõsisemaks muutvad kurjusekortsud kulmude vahel või hoopiski lõuajoon, mille selge piirjoon hakkab hägustuma.

Olen ametilt kosmeetik ja tänu sellele on mul olemas teadmised, oskused ja harjumus oma näonaha eest igapäevaselt hoolt kanda. Näonaha igapäevane hooldus minu naha jaoks sobilike toodetega on üks oluline osa näo särava ja noorusliku väljanägemise hoidmisel. Loomulikult toetab seda üldine tervislik eluviis.

Siiski hoolimata kõikidest teadmisest ja oskustest märkasin oma näol märke, mis süvenesid ja hakkasid mõjuma minu enesekindlusele. Mulle tundus minu näoilme kuri just eelkõige kulmuvahe kortsude pärast. Hoolimata igapäevasest nahahooldusest muutusid need järjest silmatorkavamaks.

Pärast mitme aastast mõtlemisaega pöördusin spetsialisti poole, kes süstis minu kulmude vahele Botoxit ja paari nädala möödudes kui tulemus oli silmaga näha tundsin, kuidas minu enesekindlus kasvas ja olin rahul naisena, kes mulle peeglist vastu vaatas. Seda rõõmu jätkus siiski vaid pooleks aastaks, sest kui toksiini mõju kadus, karjusid need kortsud minu näos veelgi kõvemini. Pidasin ilma süstita paar aastat vastu ja hoolimata iseendale antud lubadusest loomulikult vananeda, seadsin ühel päeval sammud ikkagi taas ilukliinikusse, kus minu kulmude vahele süstiti järgmine doos Botoxit. Seekord püsis tulemus vaid 3 kuud, mistõttu tundus end tõeliselt õnnetult. Esiteks olin kulutanud suure hulga raha ja mis peamine, minuni jõudis arusaam, et kui ma soovin elada kortsuvaba elu, siis ainus võimalus ongi iga 3-6 kuu tagant käia end süstimas. See ei ole minu tee, peab olema veel mingi võimalus – mõtlesin ma.

Kuid nagu ikka elus, juhtuvad elus asjad just siis kui selleks on õige aeg. Ma jõudsin näojooga juurde. Olgugi, et ma ei olnud elus kunagi isegi kehajoogat praktiseerinud, tundus sõna näojooga minu jaoks midagi, millesse soovin põhjalikumalt süüvida, iseenda jaoks. Hea tuttava soovitusel alustasin Face Yoga Method näojooga treeneri õpinguid meetodi looja Fumiko Takatsu juhendamisel. Üsna pea, praktiseerides igapäevaselt näojoogat iseenda peal sain aru, et ma kindlasti soovin õpitud teadmisi ja oskusi edasi anda ka teistele. Mind paelus selle meetodi efektiivsus, lihtsus ja loogilisus.

Meid on õpetatud oma naha eest hoolitsema ja me teame ka seda, et naha vananemise ennetamiseks peame end liigse päikesekiirguse ja teiste väliskeskkonna mõjutajate eest kaitsma. Seda aitavad teha õiged nahahooldustooted.

Kuid kas sa oled mõelnud, et meie näo väljanägemist mõjutavad ka meie harjumused, miimika, rüht, eluviis, mõtteviis ja loomulikult ka see, millised seisundis on meie näolihased?

Kas sa oled kunagi mõelnud, et sinu magamisasendi võib välja lugeda sinu näost?

Näojooga treeneriks õppimine aitas mul ennast avastada ja leida põhjused, miks minu üks näopool on täidlasem kui teine, miks minu kurjusejooned ei vähenenud vaid hoopis süvenesid hoolimata sellest, et hoolsasti iga päev kreemitasin seda piirkonda. Võiksin seda nimekirja veelgi jätkata… Oma värske ja särava väljanägemise säilitamiseks ja taastamiseks on ülioluline pöörata tähelepanu muuhulgas just oma igapäevastele harjumustele ja need vajadusel ümber kujundada. Siis ei ole vaja hiljem tegeleda tagajärgedega, mille elimineerimine võib olla valulik ja vägagi kulukas.

Näojooga praktiseerimine on tõesti lihtne ja isegi lõbus, sest me tõesti teeme oma näoga päris naljakaid grimasse. See võtab vähe aega päevast, kuid sellel on ülisuur mõju sellele, kuidas sa välja näed ning ennast tunned. Tasub lihtsalt omandada õiged võtted ja oskused ning seejärel tulemusi nautida.

Täna, pärast kolme aastat näojooga praktiseerimist tunnen end rahulolevamana kui kunagi varem ja ma sooralt soovin, et ka sina võiksid end täpselt samamoodi tunda. Me kõik vananeme ja kortsude tekkimine on elu osa. Elus on nii palju ägedat, millele oma fookus suunata – ei tasu liialt oma kortsude pärast muretseda. Samas endast hoolida ja hoolitseda tasub alati. Mis puudutab näo särava väljanägemise säilitamist, siis igapäevane näonaha hooldus, näojooga ja näomassaaž omavad suurepärast noorendavat koosmõju, mida soovitan kindlasti sinulgi proovida.

Related Posts