Euroopa Regionaalarengu Fond toetab 15 000 euroga projekti “Näojoogat tutvustav veebileht koos koolitustele registreerimise ning veebikoolitusplatvormi loomine koos veebikoolitusprogrammi väljatöötamisega”.

Kas ma olen liiga noor või liiga vana, et alustada näojooga praktiseerimist?

Nii nagu aeg, on ka Sinu vanus pelgalt number, millele annad tähenduse sina ise. Kui sa oled üle 40-ne nii nagu mina, tundub 30-aastane meie jaoks noor. Kui sa oled 101- aastane, tundub 80-aastane ikka päris noor.

Mõeldes keha treenimisele, siis kas oled kunagi kuulnud soovitust mitte trenni teha, sest sa oled liiga noor. Et, sa oled 23 aastane, ära oma keha treeni. Kas sa ise arvad, et peaksid ootama oma keha treenimisega seni kuni see hakkab märku andma kas pinges õlavöötme- või seljavalu, vähenenud füüsilise jõu või mõne muu vaevusega? Tõenäoliselt mitte. Usutavasti oled sa juba lapse või nooruki eas loonud omale füüsilise liikumise harjumuse, sest sa lihtsalt tead kui oluline see on sinu hea tervise säilitamiseks läbi kogu elu.

Kui sa oled küpses eas, siis sinagi ei ole ilmselt kuulnud soovitust ennast füüsiliselt mitte liigutada. Vastupidi, vanusega muutuvad meie liigesed jäigemaks ja lihamass väheneb, mistõttu on füüsiline aktiivsus võtmetähtsusega, säilitamaks oma füüsilist vastupidavust, keha painduvust ja liigeste liikuvust.

Täpselt sama on sinu näoga. Meie näol ja kaelal paikneb kokku üle 50 lihase. Näolihased on vundamendiks meie näonahale. Kui meie näolihased on heas toonuses, siis ka nahk selle peal püsib kauem sileda ja pringina.

Alusta näojooga praktiseerimist juba noores eas.

Tark on alustada näojooga praktiseerimist juba noores eas kui sa oma näol veel häirivaid kortse ei märka, sest alati on lihtsam ennetada kui hilisemas eas tagajärgi korrigeerida. Samas, olen isegi olnud noor ja tean väga hästi, et kui probleemi silmaga ei näe või kehaga ei tunne, siis järelikult pole seda olemas. Siiski on tore tõdeda, et noored tänapäeval on uudishimulikud ja palju teadlikumad ning tänu sellele tegelevad enesehoolitusega juba ennetavalt.

Ent näojooga on palju muud kui ainult näolihaste treenimine. Näojooga praktiseerimise üks oluline osa on teadlikkus iseenda elu jooksul omandatud harjumustest, mis soodustavad varajaste vananemisilmingute ja näo ebasümmeetria tekkimist ning uute, paremate harjumuste kujundamine.

Usun, et meist igaüks võib enda juures leida vähemalt ühe sellise harjumuse. Kas sa tihti hoiad oma pead ühele poole kaldu näiteks kaaslasega vesteldes? Kui jah, siis tõenäoliselt süvendab see aastate jooksul sinu näo ebasümmeetriat või näed, et sinu üks näokülg on rohkem lõtvunud kui teine. Või kui sa kallutad pead ettepoole telefoniekraani vaatamiseks, läheb sinu kulm eneselegi märkamatult kortsu. Päeva jooksul kümneid või isegi sadu kordi kulme kortsutades võid kindel olla, et sinu kulmude vahele võibolla juba on tekkinud peened joonekesed ja kui me siin muutust ei loo, võime ühel päeval avastada, et meie kulmude vahel on sügavad jooned, mis muudavad näoilme tõsiseks ja isegi kurjaks.

Seega, muutes oma harjumusi, muudad oma nägu!

Ent näojooga ei ole ainult ennetamine, see on ka vananemisilmingute tagasipööramine.

Kui Sa juba märkad oma näos püsivaid kortse ja naha lõtvumist, aitab näojooga praktiseerimine siluda kortse, taas piiritleda näojooni, pinguldada nahka, vähendada topeltlõuga ja üleüldiselt näonaha vananemisprotsesse aeglustada. Erinevalt skeletilihastest on meie näolihased ühest otsast ühenduses kas nahaaluse koe, pärisnaha või teise lihasega, mis tähendab, et see millises seisus on meie näolihases, mõjutab oluliselt ka näonaha väljanägemist. Näojoogat praktiseerides püüa olla kannatlik, sest muutused ei teki üleöö. Kui oled oma praktikas järjepidev, võid olla päris kindel, et need tulevad.

Nii et kunagi ei ole liiga vara ega liiga hilja alustada näojooga praktiseerimisega. Sinu vanus on vaid number, millele sa ise annad tähenduse:)

Iseenda eest hoolitsemine on ülioluline, et tunneksid end enesekindla ja säravana hoolimata numbrist passis. Kui soovid kogeda näojooga noorendavat mõju iseendal, siis soovitan liituda Näojooga+ programmiga, millest leiad kõik vajalikud tööriistad (õppevideod), mis aitavad sul säilitada oma näo nooruslikkust, värskust ja sära ning juurutada näojooga praktiseerimisel kestvat harjumust. 

Related Posts